2012. november 14., szerda

Valahollo farkasos képe


Ahogy nézem ezt a képet, valahogy megérint. Nehezen tudnám elmondani miért. A színvilága, meg úgy az egész, valahogy közel áll hozzám - valami ilyesmit érzek.

Első ránézésre a középen lévő farkasra figyelek fel. Ül és közben lehajtja a fejét. Valamin gondolkodik magában. Min gondolkodhat?
A nyakában van egy medál féleség. Arany színű, és fénylik. Ez egy értékes dolog lehet.
Egy sziklán ül, és a völgy felé tekint, lefelé.

Az égen egy hosszúcsűrő repülő madár alakja rajzolódik ki.
Lehet, hogy összhangban van a farkas gondolataival?

Jobb oldalt két másik farkas van a távolban. Az egyik fekete, a másik fehér. A fehér olyan, mintha éppen a "főszereplő" farkasunkat nézné. Lehetséges, hogy ők is a farkasunk gondolatainak a szereplői? A fekete farkas alakja nehezebben vehető ki.

Mit gondlhat a farkasunk?
Ez a mozdulat, valami olyasmire utalhat, hogy kicsit szomorú, kicsit búslakodik, de egyben nyugodt is, nincs elkeseredve. Mert egyébként csukva lenne a szeme. Lefelé hajtja a fejét, de nem egyenesen lefelé néz. A fülei részlegesen figyelő pózban vannak.
Egyedül van a farkas. Elgondolkodik magában. Vágyakozik, szeretne valamit.
A fehér és a fekete farkas színükről megítélve jelenheti a jót és a rosszat is. De nem tudhatom biztosan.
A fehér farkas a mi farkasunkat figyeli, a füle is figyelő pózban van. Mintha "szemmel tartaná" a barnás-szürkés-sárgás színű farkasunkat.

Lehet, hogy szabad szeretne lenni, mint a madár az égen. Nehézsége van, gondolkodik, és legszívesebben repülni szeretne, mint amikor az ember álmában tudja, hogy képes repülni, és akadályokon ezáltal könnyen átjuthat.
A nyakában lévő medál valami értéket őriz. A fénye is mutatja, hogy értékes, mintha aranyból lenne.

A háttérben lévő sötétebb lila és kékes árnyalatú részek kicsit viharfelhőkre is hasonlítanak.

Lehet, hogy olyat érez a farkasunk, hogy egyedül van, talán nem értik meg... Nagy értéket őriz magánál, de nem sikerül igazán "érvényre juttatnia"?

A völgyben lehetséges, hogy egy folyó folyik. Lehet olyan is, hogy át szeretne kelni rajta, de nem olyan egyszerű. Ha repülhetne, könnyebb lenne.
A medál fénye tükröződik a farkasunk szőrén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése