2014. május 3., szombat

Magvetés!

A 2014. május 3., szombati útravaló szövege:

"Mint a föld megtermi csemetéjét, és mint a kert kisarjasztja veteményeit, akként sarjasztja ki az Úr Isten az igazságot s a dicsőséget minden nép előtt."
(Ésa 61,11)

"A lelki magvetés is olyan, mint a földi. A szív talajának előkészítése és a magvetés az igazság tanítóinak feladata. De az a képesség, amely életet teremt, egyedül Istentől származik. Ezen a határon az ember nem léphet túl. Emberi erőnél nagyobb az az erő, amely a lelket megeleveníti, igazzá teszi és hálaadásra indítja. Csak Isten Lelke által lesz az Ige megújító hatalommá. Ezt akarta Krisztus megértetni tanítványaival.
A mag csírázásának és növekedésének titkát a magvető nem értheti meg. De bízik azokban az erőkben, amelyek által Isten élteti a növényeket...
Lehet, hogy a jó mag egy ideig észrevétlenül hever a hideg, önző, világot szerető szívben, de amint Isten Lelke érinti a szívet, a rejtőző mag kipattan, és gyümölcsöt hoz az Ő dicsőségére. Ebben az életben semmilyen munkáról nem tudhatjuk előre, hogy eredményes lesz-e vagy sem... Az Istennel kötött magasztos szövetség kimondja, hogy »míg a föld lészen, vetés és aratás... meg nem szűnnek&#171 (1Móz 8,22). Ebben az ígéretben bízva szánt és vet a gazda.
A mi bizalmunk se legyen kisebb a lelki magvetéskor! Higgyünk ígéretében: »Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem.&#171 »Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve.&#171 (Ésa 55,11; Zsolt 126,6)"

(Krisztus példázatai, Amíg a magból termés lesz c. fejezetből)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése