2014. május 5., hétfő

Nem a mi döntésünkön múlik, hogy jönnek-e viharok vagy sem, de azt mi választhatjuk meg, hogy hová nézünk a vihar idején.

„Nem a mi döntésünkön múlik, hogy jönnek-e viharok vagy sem, de azt mi választhatjuk meg, hogy hová nézünk a vihar idején.”

(Karolin küldte ma reggel) :)

Mai Ige - 2014. Május 4. vasárnap

Ne fordítsd el tekintetedet Jézusról! (2)
„Jézus… szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek…” (Apostolok cselekedetei 10:38)

A Bibliában azt olvassuk: „Péter ekkor így szólt hozzá: »Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vízen.« Mire ő így szólt: »Jöjj!« Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: »Uram, ments meg!« Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: »Kicsinyhitű, miért kételkedtél?« És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: »Valóban Isten Fia vagy!«” (Máté 14:28-33). Ennek a történetnek a fő üzenete az, hogy megmutatja, hová kell néznünk a viharban. Nem a mi döntésünkön múlik, hogy jönnek-e viharok vagy sem, de azt mi választhatjuk meg, hogy hová nézünk a vihar idején. Amikor szembe kell nézned rákkal, szívbetegséggel vagy más halálos betegséggel, az első kérdés, ami átfut az agyadon, ez: „Ki az orvosom? Milyen szakmai tapasztalata van? Jó orvos? Könnyen elérhető?” Igen, az! Jézus életrajzában ezt olvassuk: „A názáreti Jézust felkente az Isten Szentlélekkel és hatalommal, és ő szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit, akik az ördög igájában vergődtek, mert az Isten volt vele” (ApCsel 10:38). Figyeld meg: „mindenkit”! Ő a te szükségeidet is be tudja tölteni. Figyelj hát rá, ne fordítsd el a tekinteted, hanem meríts erőt belőle! Ő, aki „szertejárt, jót tett, és meggyógyított mindenkit” ma is melletted áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése