2011. március 27., vasárnap

Gyújtsuk lángra a sötétséget!

Nem is tudom, milyen címet adhatnék a mai bejegyzésemnek. A végére talán majd kitalálom.
Először is azt szeretném megemlíteni, hogy annyira tetszik, amit legutóbb írtam; azon belül is különösen ez: "A Hold énekével gyújtsuk lángra a sötétet!"
Nem tudom, a Kedves Olvasó mennyire érti a jelképrendszert. A Föld elfordult a Naptól, ezért a sugarai nem érik, és sötét van. A Nap jelképezi Istent, a sugarak meg Isten kegyelme és szeretete. A Hold a Nap sugarait tükrözi vissza, így a sötétségben mégis eljutnak a sugarak az Istentől elfordult földrészre. Az Hold éneke pedig azt jelképezi, amikor az ember Istennek átadja magát, és mintegy "új éneket énekel". A Jelenések könyvében van ez az "új ének" kifejezés. Ha pedig valaki holddá válik, akkor ezzel az énekkel, mintegy lángra gyújthatná a sötétséget. A sötétség lángra gyújtása :) De hiányzik már ez!
A másik dolog, amit lejegyeznék, hogy ma voltam Apáméknál. Tesóimmal együtt mentünk. Az Öcsém most volt utoljára itt, jövő héten megy ki Erasmussal, és csak hónapok múlva lesz újra. Addig skype...
Tehát... Egyfelől: olyan apát szeretnék, akire fel tudok nézni, aki erkölcsileg példa lehet, akihez tudok tanácsért fordulni, mert tudom, hogy átgondolt, jól megfontolt tanácsot ad, mert Isten vezetése által él. De mindenesetre itt van Jó Atyánk - ahogy Madárka szokta mondani :) Őrá mindig számíthatok. Ideje lenne végre megismerni Jó Atyámat, úgy igazán!
Másfelől: megnéztem az Avatart. Mindig tartózkodtam tőle, mert azt éreztem, leszívja az agyam, ha megnézem. Most valahogyan mégis úgy alakult, hogy megnéztem. Utólag azt érzem, Isten ez által is tanított valamit. Fura, hogy a gonosz nyilai hogyan tudnak visszakanyarodni és önmaga ellen fordulni. Az a jelenet ragadott meg, amikor... kezdjük az elején... Tehát, azok az "izék" azon a bolygón, sárkány szerű lényeken tudtak repkedni. Ezek a sárkány szerű lények alapjában ellenségesek, de az "izék" mégis az uralmuk alá tudták rendelni őket. Amikor komolyabbra fordultak az események, a főhős "izé" úgymond betört egy hatalmasabb sárkány szerű repülő lényt - ezt a nagy fajtát egyébként nem tudták, csak talán régebben valaki. Valahogy ez az egész úgy rakódott össze benne, hogy Isten kegyelme által, ha Őbenne elrejtett életet élünk, akkor a gonosz lelkek is engedhetnek nekünk. Nem csak a kisebbek, de akár a nagy gonosz sárkány is kénytelen engedni nekünk. Ez hatalmas dolog! A nagy gonosz sárkány arra kényszerül, hogy engedjen a törékeny emberi lénynek - mert őt Jézus megsebzett tenyerében hordozza (ha hagyna magát hordozni). Semmi sem ragadhat ki minket Isten kezéből. Semmi! Ezt akarom tenni! Istennek átadni magamat, az Ő fényét visszatükrözni, és a sötétséget lángra gyújtani.
Háborúban vagyunk. Öltözzük fel a Lélek fegyvereit! Ne lankadjunk! Bizonyos a nyereségünk, ha nem adjuk fel. Ugyanis a nagy gonosz sárkány már legyőzetett. Sorsa elpecsételtetett. Legyünk a jó oldalon! Gyújtsuk lángra a sötétséget!
(A leírtak nem jelentik, hogy ajánlanám a film megnézését. A film többi eseménye jelen esetben érdektelen. Elég, ha ennyi megmarad belőle.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése