2011. november 23., szerda

Hagymás kukoricapástétom

- 1 konzerv főtt kukorica (kb 300 g)
- 1 nagy burgonya (vagy 2 kicsi)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány szár újhagyma zöld része (vagy póréhagyma, vagy petrezselyem, vagy egyéb zöld)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint


A burgonyát és a vöröshagymát apróra vágjuk és sós vízben megfőzzük, aztán leszűrjük. A hagyma zöldet és a fokhagymát apróra vágjuk. A főtt kukoricát, burgonyát, vöröshagymát, hagyma zöldet, fokhagymát, olíva olajat összekeverjük és leturmixoljuk. Közben a főzővízből annyit öntünk vissza rá, hogy pástétom állaga legyen. Ez után hagyjuk kihűlni.
(A főzővíz is értékes, érdemes azt is külön elfogyasztani, vagy felhasználni valamihez.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése