2011. november 9., szerda

"Térjetek meg..."

"Térjetek meg, mert elközelgetett a mennyeknek országa." (Máté 4:17)
Azon gondolkoztam, hogy ezt az üzenetet hirdette Keresztelő János is, Jézus is, és az Ő tanítványai is. Ha ez akkor aktuális üzenet volt, akkor mennyivel inkább manapság!
Mivel Jézus által a megváltás elvégeztetett, ha hiszel a kegyelemben, valóban a mennyek országának örököse lehetsz. Ez egy mindenkor aktuális üzenet, mivel földi életünk rövidke ideig tart csak. Tehát valósággal közel van!
A megváltás nem kérdés. Isten ingyen kínálja. A kérdés csak az, hogy elfogadod-e. Viszont oda nem vihetsz magaddal semmi földit, semmi rossz tulajdonságot. Ezek a földi dolgok mind mulandóak, ezért nem kár értük. De Isten olyan jó dolgokat készített az Őt szeretőknek, "amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt" (1 Kor. 2:9). Örök élet részese lehetsz! Isten közelében élhetsz, egy bűn nélküli világban!
Ha egyszer megtapasztalod Isten közelségét és szeretetét, és a békességet, amit Ő ad, nem fogsz tudni többé létezni Nélküle! Kívánom, hogy ennek a tapasztalatnak a részese legyél! Ha van valami rossz tulajdonságod, fordulj Istenhez, és bánd meg Ő előtte, és kincsed lesz a mennyben. Isten országa közel van, mert Jézus odaadott mindent Te érted. Ha csak Te lettél volna, akkor is meghozta volna ezt az áldozatot. Isten szeret Téged. A mennyek országa közel van.
Térj meg Istenhez, csak hinned kell Ő benne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése