(Ez így elég rendes, nagy adag, de le lehet fagyasztani és kiengedve, alufóliában megmelegítve olyan mint a friss. Vagy lehet az adagot felezni is.)
Félbarna pogácsa olajjal
Hozzávalók:
4 csésze meleg víz
5 dkg élesztő
2 evőkanál cukor/ 3 ek.méz
6 csésze finomliszt
4 csésze teljes őrlésű liszt
4 teáskanál só
1 csésze olaj
keverhetünk él tésztába dióbelet, napraforgómagot, tökmagot stb.
Elkészítés:
Az élesztőt cukros / mézes vízben (a cukrosban jobban felfut) felfuttatjuk. A liszteket az olajjal alaposan elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt.
A tészta ragacsos lesz, ezért hogy könnyebben bánjunk vele, először csak a felét tegyük egy vastagon belisztezett gyúródeszkára.
Annyi lisztet dolgozunk a tésztába, hogy ne ragadjon, és ki tudjuk nyújtani kb. 3 cm vastagságúra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, óvatosan tepsire helyezzük.
A tészta másik felét is ugyanígy összedolgozzuk, kiszaggatjuk. Langyos helyen hagyjuk, míg kb. másfél,kétszeresére megkel. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és 160 °C-os sütőben barnára sütjük. Hideg vízzel megspricceljük, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk öt percig, majd kiszedjük a tepsiből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése