2010. december 21., kedd

Esti gondolatok...

"Hasonlatos a mennyeknek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, a melyet megtalálván az ember, elrejté azt; és a felett való örömében elmegy és eladván mindenét amije van, megveszi azt a szántóföldet." Máté 13:44

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János 3:16

"Keressétek az Isten országát, és ezek mind megadatnak néktek." Lukács 12:31

Szántóföldben elrejtett kincs = Isten szeretete az ember iránt = mennyeknek országa...

Isten szeretetét kell keresnünk, ez a mennyek országa. Keressük Istent! Legyünk az Ő jelenlétében minél többet. Ő gondoskodik rólunk. Mindent szükségest megad. Ígérete van rá. Milyen jó, hogy ha a legjobbat tesszük - Istent keressük -, a legjobb történhet velünk: a világmindenség alkotójának a pártfogásában részesülhetünk.
Keressük Istent! Az ember alig ismeri Őt.
Rohan a világ.. ki tudja hova.......
Nem jó irányba.
A földi élet célja: rátalálni - visszatalálni - Istenhez, ahonnan néhány ezer éve elszakadt.
Különleges érzés Isten közelében lenni. Békessége van az embernek, mégha a körülmények mást is mutatnak. Tudom: még hálát adok Istenemnek az Ő szabadításáért.
Legfőbb célunk: Vele lenni szüntelen. A Vele való békés kapcsolatot sosem elveszíteni, és szüntelen megújítani. Ez olyan különleges dolog! Szívembe rejtettem a Te beszédedet.
Istenünk az élet,
Ő ad minden szépet,
Békességet, reményt,
Áldást, békét, csendességet, jó pihenést, jó éjt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése